13 Ekim 2011 Perşembe

EVEET NEREDE KALMIŞTIK ?


Vay be yıllar olmuş,bloga bir şeyler yazmayalı çok uzun zaman olmuş.Aslında arıcılığı bırakmış falan değiliz, tam tersi son sürat devam.Ama vakitsizlik isteksizlik ne denirse artık.
Neler yaptık bu zaman içinde, 2011 sezonu çok sıkıntılı başlamıştı hatta bu sadece benim değil trakya geneli böyleydi aslında, bahar çok soğuk geçti .
Daha sonraları işi çok iyi toparladık,her nekadar yaz çok kurak geçsede bal verimi açısından bu yıl rekor kırdık diyebilirim.
Bizde sezon çoktan bitti, yazın kurak gitmesi nedeniyle arılar yavruyu erken kesti, bu demek değildir ki arılarımız çok kötü durumda geçmiş yıllara göre biraz zayıflar.


Yavru durumları iyiden iyiye azaldı bu günlerde yoğun beslemeyle stoklamalarını tamamlıyoruz.



Ana arı kutularını kışa hazırladık artık, son olarak hepsinin varroa ilaçlamasını yaptık kutular ve ruşetlerde laktik (AMELE) asit kullandık, amele-EFENDİ artık daha neler sylenir bu konularda bilemem.

Bu şekilde 70 civarı kışlayacak kutumuz var,bu kutular kışlama için hiç uygun değil aslında artık bunlardan önümüzdeki sezon başından itibaren vazgeçip yeni bir sisteme geçmeye çalışacağız.




Kışlayacak kutuların bir kısmını ruşet kovanlara aktarmıştık daha önceleri ,durumları gayet iyi kışı atlatacak gibiler.







Kovanları sıkıştırdık bu sene kış erken gelecek gibi gözüküyor havalar aniden çok soğudu,ben polen tuzaklı kovanlarımın girişlerini daraltırken yukarıda görülen takozları kullanıyorum bu takozun 4 işlevi var ve polen toplarkende kullanıyorum.



Bizim meşhur trakya arımız varlığı ve yokluğu kanıtlanamamışken ıslahı yapılıyor!!! bu konuda yazılacak çok şey var ilerleyen zamanlarda vakit buldukça yazarız herhalde.

6 yorum:

HB dedi ki...

Amele asiti haaa...

Çoban asidi de diyenler var. :-)

TUYSAL dedi ki...

Oş geldin be, nerelerdesin? Uzun süredir görünmüyorsun. Arılar iyi görünüyor.
Selamlar.

Üzeyir Okkan dedi ki...

Tahsin hocam oş bulduk bea, bir yere gittiğimiz yok işlerin yoğunlu fırsat vermiyor,arılar her türlü olumsuzluğa rağmen çok iyiler.
Selamlar.

Üzeyir Okkan dedi ki...

Derler Halil bey derler daha çok şeyler de diyecekler!

Bizim Trakyada çok komik çoban fıkraları vardır bir ara hatırlatında yazayım hep beraber güleriz.

ARICI KRAL dedi ki...

Üzeyir Bey,Merhaba,
Bursa'dan selamlar, bende bu kış kendime strafordan ana kutusu yapmayı düşünüyorum fakat siz bloğunuza gelecek yıl yeni değişik bir sisteme geçmemiz lazım diye yazmışsınız. Nasıl bir sistem düşünüyorsunuz? Bir kaç satırla başlatabilir misiniz? Hani biz amatörler sizin gibi ustalardan belki biraz ilham alırız, ne bileyim...
Karacabey - BURSA'dan saygı ve selamlar...

uzmanarıcılık dedi ki...

eskişehirden selamlar
www.uzmanaricilik.com