21 Nisan 2009 Salı

Son günlerde havalar bir hayli ısındı ,gerçi geceleri oldukça soğuk ama gündüzleri 25 derecenin üzerinde bir sıcaklık oluyor,sıcaklar arttıkça doğada coşuyor bununla beraber arılarda son derece hızlı bir şekilde gelişiyor.


Bu gün hem şerbet vermek hemde genel bir bakım yapmak için arılığa gittik,bu sezon biraz geç kalsakta arıları sonunda hemen hemen hepsini eşitledik zayıf kovanlara yavrulu çerçeve takviyesi yapıldı kovanların bir çoğuna kat vermek gerekiyordu,bir kısmına kat verip bir kaç zayıf arıyla tüm sezon boyu uğraşmaktansa güçlü olanlardan daha zayıf olanlara takviye yapmak daha mantıklı geliyor bana.







Tüm kovanların yavrulu çıtaları eşit duruma getirildi




Bazı kovanlarda ana arı memesine rastladım ,daha detaylı ve en emin yol böyle kovanları kovan önüne silkip öyle kontrol etmek.






Bu güne kadar birçok kez değişik besi kapları kullandık ama en iyisi üstten besleme olanları geçenlerde bende besi kaplarını değiştidim, ama bunlarlardaki sorun kapağı kaparken besi kabının yerinden oynaması









Bunun için üçgen bir çıtayı örtü tahtasına çakıp besi kabını ona tutturdurdum kovan taşınırken bile besi kabı oynamıyor.































1 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

paylaşım için sağol
trakyaya selam