3 Haziran 2009 Çarşamba

Bir süre önce bu kovana arı aktarmıştım ,aslında kovanı daha önceleri arı birleştirmek için kullanmıştım çokta iyi sonuç almıştım, bu sefer ballık koymam gereken bir kovanı buna aktardım arı geliştikçe petek verdim arı okadar hızlı çoğalıyor ki daha şimdiden 16 çıta oldu bu hızla giderse birde kat mı yapsam acaba.





4 yorum:

HAKAN SAKINMAZ dedi ki...

kovanınız çok ilgimi çekti
gelişim çok iyi görünüyor
selamlar

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Okkan değişik kovan türünüz var,işleri iyi takip ederseniz başarı kaçınılmaz oluyor,tüm çalışmalarınızda başarılar ve herşeyin gönlünüze göre olmasını diliyorum,bereketiniz bol olsun.Kolay gelsin.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Üzeyir anladığım kadarıyla kovanlarını kendin yapıyorsun. Kovan musluk girişleri bana göre dar, bunları dikkate alırsan iyi olur, kolay gelsin yeni kovanında hayırlı olsun.

Güçlü arı zaten gelişmeside güçlü olur, çözemedigimiz konuda burası, bahara çıkan kovanın 10 çıta olsa bir tur sonra 15 çıta olur, 3 çıta olan arı bir tur sonrası hadi 5 çıta olsun, ikisininde bu turu aynı sürede oluşur. Bu yazdıgım hesaplanmış bir örnek degil.

Üzeyir Okkan dedi ki...

hakan bey,bu kovanın benzerini çok önceleri Bulgaristanlı bir arıcı abimizde görmüştüm çok memnun olduğunu söylemişti bende denemek istedim.
İlhami bey,temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Ali abi ,kovanlarımı kendim yapıyorum mesleğim mobilyacılık kovan musluklarıyla söylediklerinde haklısın, bu kovanlardan 7 adet yapmıştım bu yöredeki arıcı arkadaşlar hepsini aldı bana ancak birtane kaldı kullananlar çok memnun hatta bir amcamız dahada ileri gidip buna birde kat yapalım diyor ben daha yeni kullanmaya başladım ama şimdiye kadarki gözlemlerim olumlu yönde.