9 Mart 2009 Pazartesi

BAHAR GELİYOR GALİBA

Uzun ve çok sert geçen bir kışın ardından havalar yavaş yavaş ısınmaya başlıyor, bugün hava çok güzeldi işi gücü bırakıp arıları kontrol etmeye gittik, aslında çok geç kaldık ama hava ancak izin verdi birde arıların ormanda oluşu ve yolların yağışlar sebebiyle çok bozuk olmasından dolayı ulaşımda bir hayli problemli oluyor.


Gideceğimiz yere şu anda ancak traktörle gidilebiliyor,ağır vasıta ehliyetim olmasına rağmen traktör kullanmaya bir türlü alışamadım ama iş başa düşünce oluyormuş.
Arılığa gidince karşılaştığım manzara ilk kez başıma geldi,çadırdaki maske,eldiven ne varsa hepsi fareler tarafından parçalanmış.









Aşağıdaki resim içerisinde yarım ballı fazla peteklerin konduğu bir kovandan fareler kovanın tabanını kemirip içerisine yuva yapmışlar dışarıda ne buldularsa kovan içine taşımışlar.Kovanlar içerisindeki onlarca petek fareler tarafından talan edilmiş.
































Sezonun ilk bakımını bugün yaptık arıların durumu genel olarak çok iyi çok güzelde polen taşıyorlar, ama en kötüsü üç kovanın açlıktan sönmesi daha birkaçgün önce şerbet verebilseydim onlarda olmayacaktı çünkü sönen kovanların içerisinde çok azda olsa kapalı yavru gözleri vardı vede ballarını tüketmişler.

















Bir süre arılardan uzak olacağım için gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra hem kek hem şerbet birlikte verdim bu onları bir süre idare eder.

















Bu işin en güzel yanıda bu herhalde iş bitiminde yemek ve sonunda içilen bir bardak çay.

















































1 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

sezonun hayırlı olsun kovanların bal dolsun fareler bazan böyle yapar bizde maskeleri yenileriz yemekte orman havasında iyi olur ele arkadan birde çay işte arıcılıktaki keyif ve yaşanan ender güzellik ne diyelim afiyet olsun