27 Kasım 2008 Perşembe

ANA ÇİFTLEŞTİRME KUTUSU

Geçtiğimiz sezon ihtiyacımız olan ana arının bir kısmını kendim yetiştirmiştim hazırlıksız oluşum daha doğrusu işi tam anlamıyla bilmediğim için bunu 5 lik ruşetlerde yapmaya çalıştım ve tabiki çok sorunla karşılaştım.Artık işi öğrendiğimize göre gelecek sezon için hazırlıklara daha şimdiden başladım.Kafama uygun birkaç örnek bulduktan sonra yapımına başladım.İlk önce çiftli olanından bir örnek yaptım, aslında bu bana daha kullanışlı gibi geliyor.

Aslında daha taslak belki daha değişiklik yapılabilir bu sadece benim kafamdaki modeldi
4 er çıtalı aradaki bölme tahtası alınınca birleşip 8 çıta oluyor. Bu işte fazla bir tecrübem olmadığı için hepsine birden başlamadım. Buradan bu işlerde tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.


2 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

sayın üzeyir okkan selamlar,

öncellikle şunu belirteyimki armağan arıcılık blog başlıığını görünce önce bir arıcılık şirketi zannettim sitenize girince arıcı bloğu olduğunu gördüm.:))

sayın dostum mesleğiniz olan marongözluğun verdiği tecrübeyle ana çiftleştirme kutularını güzel yapmışsınız beğendim ama nacizane bir tavsiyem olacak aradaki bölme tahtası çok kalın zannedersem
25'lik buna gerek yok 0.50 kontra kullanıp üzerinde yeterle miktarda delik açıp sinek teli ile kapatarak hem ısilarının birbirine geçmesi ve hemde kokularının aynı olamsını sağlayıp gerektiğinde bir bölme anasız kaldığı zaman aradaki bölme tahtasını alarak kokuları aynı olyacağı için kolaylıkla birleştirebilir ve bu şekilde arıyı bile kışlatabilirsiniz.

saygılar.

Üzeyir Okkan dedi ki...

zafer bey ana kutularının arasındaki bölme 8mm kontraplak resimlerdeki kutular taslak halleri
dediğiniz gibi daha birkaç ayrıntı eklendi ama fısat bulup resimleyemedim,birkaç model üzerinde daha çalışıyorum bitince onlarıda yayınlarım.
teşekkür ediyorum.